Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Hoewel de Deense bouwsteentjesfabrikant nog een beelden laat zien, heeft LEGO wel een nieuwe Technic Formule 1-auto aangekondigd. De auto zal gebaseerd worden op die van het McLaren Formule 1-team. Of het gaat om de nieuwe auto, of die van vorig jaar is nog niet duidelijk, maar wellicht valt de officiële onthulling van de set samen met die van de wagen van het Britse team voor het nieuwe seizoen op 11 februari.

Officiele data hebben we nog niet, maar vermoedelijk gaat het om setnummer 42121 die voor rond € 180,- verkocht zal gaan worden en ongeveer 1400 steentjes zal bevatten. Daarmee komt de set in lijn met de recente Ferrari 488 GTE AF Corse en de Porsche 911 RSR. Dit waren modellen met een schaal van 1:8.

Het is sowieso een mooie tijd voor liefhebbers van zowel LEGO als Formule 1. Recent nog werd de Mercedes van Lewis Hamilton aangekondigd als Speed Champion. Helaas lijkt het er voorlopig niet op dat we die van Max Verstappen kunnen gaan nabouwen.

Wanneer we de definitieve beelden krijgen, dan zien jullie die hier vanzelfsprekend terug. Tot die tijd zal je het met onderstaande teasers moeten doen die LEGO en McLaren zelf hebben geplaatst.