Doorgaan naar artikel
Nintendo Switch Sports
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Voor zover we nu hebben ervaren wordt Nintendo Switch Sports zeker geen gimmick,. Wel is online een stuk lastiger dan wanneer je tegen vrienden speelt. We vermoeden dan ook dat vooral de offline-modus weer heel populair gaat worden.

Wii Sports was natuurlijk de gratis game die iedereen kreeg bij de aankoop van een Wii. Dat maakte het spel het best verkochte Nintendo-spel ooit. Alhoewel het een leuk spel was, is dat misschien wel echt teveel eer. Toch heeft Nintendo heel recent Nintendo Switch Sports aangekondigd en afgelopen weekend mochten we al aan de slag met de game. Voelt het nog steeds heel leuk om tennis en bowling te spelen, of is het tegenwoordig toch net iets teveel een gimmick?

Tijdens de online test van Nintendo Switch Sports waren alleen bowling, tennis en zwaardvechten beschikbaar, die logischerwijs alleen online te spelen waren. Toch was er voldoende om een goede indruk te krijgen. Juist doordat tennis en bowling, de favorieten uit het eerste deel, erbij zijn, is vergelijken heel goed te doen. En uiteraard is dit een stuk beter geworden dan dat het al was, wat overigens niet zegt dat het slecht was. Vooral bij bowlen is dankzij de goede motion controls het mogelijk om gebruik te maken van effecten. Online speel je overigens met maximaal zestien spelers, wat de chaos aardig compleet maakt.

Tennis speel je ook nu weer met twee sporters tegelijk. Dit maakt het soms onoverzichtelijk, maar juist ook leuk. Het voelt vaak als een spelletje met een beetje skill en een beetje geluk. Die combinatie is wat Wii Sports destijds al zo leuk maakte en dat is bij Nintendo Switch Sports dus nog steeds het geval.

Zwaardvechten is ook niet helemaal nieuw, want in Wii Sports Resort kon je dat al spelen. Toch is ook dit uiteraard echt wel beter uitgewerkt. En mede dankzij de niet te lange en duidelijke tutorial wordt snel duidelijk hoe je het beste kunt spelen.

Nieuw is natuurlijk dat je alles online kunt spelen. Sterker nog, we hadden tijdens de test geen andere keuze. Straks is dat gelukkig wel anders, want we merkten dat sommige spelers, zeker bij het bowlen, wel echt heel goed zijn. En dat haalt het plezier er wel redelijk vanaf. Dit toont dan ook aan dat de game, net als dat hij altijd al was overigens, vermoedelijk vooral leuk is met vrienden. En wie echt een uitdaging zoekt kan dan alsnog online gaan.

We hebben nog heel veel niet gezien van Nintendo Switch Sports, waaronder verschillende sporten en de offline-modus. Toch lijkt het echt weer klassiek leuk te gaan worden en centraal te kunnen staan tijdens menig vriendenavond. Hoe de game echt gaat scoren weten we pas later dit jaar.