Doorgaan naar artikel
Doogee S98-smartphone heeft extra scherm op de achterkant
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De smartphonemarkt is inmiddels voorzien van behoorlijk wat verschillende modellen en er komen vrijwel dagelijks nieuwe modellen bij. Binnenkort wordt ook een nieuwe smartphone onthuld door het Chinese bedrijf Doogee. Een van de opmerkelijke features is dat de Doogee S98-smartphone een extra scherm aan de achterkant krijgt en een infraroodcamera.

Vanaf volgende maand zal de nieuwe smartphone door Doogee worden onthuld, maar de eerste kenmerken zijn al bekend. Zo wordt de S98-smartphone aan de achterzijde voorzien van een infraroodcamera en een extra rond display. De functionaliteit van dit scherm is bedoeld zodat je jezelf kunt zien wanneer je een selfie wilt maken met de primaire en vaak ook beste camera. Het toestel heeft namelijk een camera met een 64-megapixelsensor waarmee je haarscherpe foto’s zou moeten kunnen maken. Deze wordt aangevuld met een 8-megapixelcamera met ultragroothoeklens en een Sony IMX350 Night Vision-camera met een 20-megapixelsensor. De laatstgenoemde wordt ondersteund door twee infraroodleds zodat er bij weinig lichtinval toch goede foto’s gemaakt kunnen worden.

Er is ook nog altijd een camera een de voorzijde aanwezig van 16-megapixel, waarmee je de “normale” selfies kunt maken. Naar verluid beschikt de S98 over een 6,3-inch LCD-scherm met fullhd-resolutie en zit er een MediaTek Helio G96-processor onder de motorkap. Er zal ook nog een Pro- en Ultra-variant verschijnen, die uiteraard andere specificaties hebben. Hierover is verder nog niets bekend, al zou de Ultra zijn voorzien van een warmtecamera.

Voor meer informatie zullen we moeten wachten op de officiële onthulling volgende maand.

Doogee S98-smartphone
Doogee S98-smartphone