Doorgaan naar artikel
OnePlus 10 Pro Extreme Edition krijgt ceramische achterkant
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De Chinese fabrikant heeft in eigen land de OnePlus 10 Pro Extreme Edition onthuld. Dit is het nieuwe vlaggenschip waar de fabrikant de smartphonewereld mee wil veroveren. Zo zal het toestel zijn voorzien van meer opslagruimte en een ceramische achterkant.

Volgens de post op de Chinese website Weibo krijgt de OnePlus 10 Pro Extreme Edition een exclusieve witte ceramische achterkant. Rondom het camera-eiland is een zwart frame verwerkt wat goed past bij de witte achterkant, maar misschien niet voor iedereen wenselijk is. Onder de motorkap is het toestel voorzien van 512GB opslagruimte en 12GB RAM werkgeheugen en heeft daarmee het maximale bereikt uit de 10-serie. De reguliere OnePlus 10 Pro beschikt namelijk over maximaal 256GB opslagruimte. De processor is net als bij de normale uitvoering een Snapdragon 8 Gen 1 en heeft het een 6,78-inch qhd+-scherm met een verversingssnelheid van 120Hz.

De OnePlus 10 Pro Extreme Edition is volgens de berekeningen ongeveer €70 duurder dan de normale 10 Pro, wat uitkomt op een bedrag van €807,-. Of en wanneer de OnePlus 10-serie, inclusief deze Extreme Edition, naar Europa komt, is helaas niet bekend.