Doorgaan naar artikel
Vouwbare Apple-laptop op komst
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Een vouwbaar scherm wordt al steeds meer als normaal gezien en er zijn inmiddels ook al verschillende smartphones uitgebracht waarbij het scherm dubbelgevouwen kan worden. Ook zou er een vouwbare iPhone komen, maar hierover is het al een tijdje stil en zou de productie hiervan voorlopig zijn stilgelegd. Volgens de laatste verhalen zou er wel een vouwbare Apple-laptop op komst zijn.

Nu klinkt dat in eerste instantie misschien raar, want je vouwt je laptop altijd al op: Mark Gurman, een schrijver voor Bloomberg, meldde dat Apple al jaren bezig is met het ontwikkelen van een apparaat dat een soort van hybride wordt tussen een Macbook en een iPad. Het geheel zou hierbij dan bestaan uit één scherm van 20-inch. Wanneer je het scherm openklapt dient het bovenste gedeelte van het scherm als beeldscherm en dient het onderste gedeelte als virtueel toetsenbord. Doordat het gaat om een virtueel toetsenbord, zou je het scherm ook volledig kunnen gebruiken als een tablet en heb je in feite gewoon een grote iPad.

Apple heeft dit nog niet officieel bevestigd, dus het blijven vooralsnog geruchten, maar deze verhalen worden wel door meerdere bronnen vermeld. Het zou hierbij ook niet om een apparaat gaan wat volgend jaar al in de winkels komt te liggen, maar zou na enkele jaren ontwikkeling over vijf jaar op de markt verschijnen, althans zo gaan de geruchten. Het 20-inch scherm zou hierbij overigens beschikken over 4K-resolutie.

Voor meer en vooral ook officiële informatie zullen we nog wel even moeten wachten.