Doorgaan naar artikel
OPPO Pad is officieel aangekondigd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

We kennen voornamelijk de smartphones van OPPO, maar ze hebben nu ook de OPPO Pad officieel aangekondigd. Het is hierbij de eerste tablet van de fabrikant en beschikt over vrij krachtige specificaties. De tablet werd vooralsnog enkel in China onthuld, het thuisland van de fabrikant.

Het gaat hier dus om de OPPO Pad, een tablet met een LCD-scherm van maar liefst 11-inch groot en een resolutie van 2560×1600 pixels.  Het scherm beschikt over een verversingssnelheid van 120Hz en bereikt een helderheid van 480 nits.

Onder de motorkap beschikt de tablet over een Qualcomm Snapdragon 870-processor en kan worden gecombineerd met 6 of 8GB RAM-geheugen. Voor de opslag kan worden gekozen voor 128GB of 256GB. Dit ligt qua specifcaties gelijk aan apparaten uit het hoge middensegment. Verder is de tablet voorzien van een 6000mAh-accu en 20W snellader.

Wat de camera’s betreft is er aan de achterkant een 13 megapixel-camera geplaatst en aan de voorkant een 8 megapixel-camera. Met deze camera is het tevens mogelijk om de tablet met gezichtsherkenning te ontgrendelen. Geluidstechnisch is de tablet ook niet mis. Er zijn namelijk vier speakers aanwezig met Dolby Atmos-ondersteuning. OPPO heeft tevens enkele accessoires onthuld zoals een pencil en magnetisch toetsenbord.

Het is helaas nog niet bekend of en wanneer de OPPO Pad ook naar Europa komt en wat hiervan de prijs zal zijn. Als we de Chinese prijs omrekenen dan zou dit op bijna €400,- komen.