Doorgaan naar artikel
Pixel 6a en Pixel Watch kleuren en opslagmogelijkheden bekend
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

In de Pixel-serie van Google zijn al enkele smartphones uitgebracht en de nieuwste Pixel 6a is in ontwikkeling en zal later in de winkels verschijnen. Op een Amerikaanse website van een provider is onbedoelde informatie getoond. Zo zijn de Pixel 6a- en Pixel Watch-kleuren vermeld en de opslagmogelijkheden. Er gingen al een tijdje geruchten dat Google met hun eigen smartwatch zou komen en het lijkt er steeds meer op dat de Pixel Watch het eerste slimme horloge wordt in het assortiment van Google. De Google Pixel 6a is een budgetuitvoering van de al bestaande Pixel 6.

Middels de backend van een Amerikaanse provider zou er informatie zijn gelekt waaruit bekend is welke kleuren en opslagmogelijkheden er zijn van de aankomende producten in de Pixel-lijn, althans dat weet Android Police te vertellen. Er wordt nog niet duidelijk over de producten gesproken, maar met de codenamen Bluejay en Rohan. De laatstgenoemde zou de codenaam zijn voor de Pixel Watch. Helaas is er qua specificaties niets vermeld, maar zijn wel de beschikbare kleuren en opslagmogelijkheden vermeld. Zo is het horloge beschikbaar in het zwart, grijs of goud met een opslag van 32GB. Dit is best flink gezien het de meeste smartwatches het met een stuk minder moeten doen.

De Pixel 6a zou in het zwart, wit of groen worden geleverd, waarbij alle modellen met 128GB opslaggeheugen worden uitgerust. Helaas wordt er ook niet gesproken over een lanceerdatum of prijs. In mei heeft de fabrikant het jaarlijkse Google I/O-evenement en dit zou dan een mooi moment zijn om de nieuwe producten te onthullen inclusief de bijbehorende informatie.