Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Sony is volop bezig met de ontwikkelingen van de tweede Virtual Reality-bril voor hun console. Mocht je de bril dit jaar nog met de feestdagen willen gebruiken dan zal je bedrogen uitkomen, want het ziet er naar uit dat de Sony PSVR 2 in 2023 pas in de winkels komt te liggen. Althans als we de verhalen van YouTuber PSVR Without Parole moeten geloven.

De YouTuber heeft eerder al informatie gelekt over bijvoorbeeld de specificaties van de nieuwe headset en deze bleken ook correct te zijn. Dit zou kunnen betekenen dat er best wel een waarheid in zijn uitspraken kan zitten. Volgens de verhalen zou de PSVR 2 dit jaar nog niet klaar zijn voor de PlayStation 5 en zou de bril op zijn vroegst pas in het eerste kwartaal van 2023 worden uitgebracht. Dit is natuurlijk een flinke domper voor iedereen die zichzelf al met de kerstdagen zag zitten met de nieuwe Virtual Reality-bril. Het vertragen van de lancering zou voornamelijk te maken hebben met de aanhoudende voorraadtekorten van de PS5. Het is namelijk erg lastig om een exemplaar in bezit te krijgen en de voorspellingen zijn dat dit voorlopig ook nog zo blijft.

Het lijkt daarom wel aannemelijk dat Sony wat langer wil wachten tot er meer PS5-eigenaren zijn die dan ook echt de bril kunnen gebruiken en zouden aanschaffen. Tot die tijd moeten we het nog doen met de eerste generatie van de PSVR. Gelukkig wordt daarvoor nog wel steeds content aangeboden via onder andere PlayStation Plus.