Doorgaan naar artikel
Nieuwe Apple iPhone SE wordt mogelijk binnenkort onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Nieuwe iPhones worden veelal rondom september onthuld tijdens het jaarlijkse evenement van de fabrikant. Zojuist is bekendgemaakt dat het eerste Apple Event dit jaar op 8 maart plaatsvindt en dat mogelijk een nieuwe iPhone SE wordt onthuld. Dat laatste bestaat vooralsnog uit speculaties, omdat er nog niets officieel is vrijgegeven.

Het eerste Apple Event van dit jaar vindt plaats op dinsdag 8 maart en is live op YouTube te volgen om 19:00 uur Nederlandse tijd. Hoewel Apple niet heeft aangegeven wat ze tijdens dit evenement gaan delen, wordt er al volop gespeculeerd en zouden we zomaar de onthulling van een nieuwe Apple iPhone SE mogen verwachten en een nieuwe iPad Air. Het SE-model valt in een goedkoper segment en beschikt over iets mindere specificaties. Toch zou het nieuwe model zijn voorzien van een nieuwere processor met 5G-ondersteuning.

Ook bij de nieuwe iPad Air zou er gebruikgemaakt worden van een nieuwe processor, eveneens met 5G-ondersteuning. Ook gaan de verhalen dat de tablet een verbeterde camera aan de voorkant zou krijgen met Center Stage-ondersteuning. Hiermee volgt de camera de gebruiker om deze altijd goed in beeld te houden, ook wanneer ze bewegen. Deze technologie heeft Apple ook al eerder toegepast.

Het zou ook zomaar kunnen dat er een nieuwe MacBook of Mac-computer wordt onthuld in combinatie met de nieuwe M1 Pro- of M1 Max-processor, een verbeterde chip met een betere videokaart. Om het zeker te weten, zullen we het evenement van 8 maart moeten afwachten.