Doorgaan naar artikel
Battlefield 2042-maps worden onder handen genomen
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De meest recente shooter van DICE wordt flinker onder vuur genomen en krijgt de nodige kritiek over zich heen. Er is zelfs een petitie gestart om zo te proberen dat de kopers van de game mogelijk hun geld terug zouden kunnen krijgen. Electronic Arts heeft aangegeven een nieuwe weg ingeslagen te zijn en de game flink onder handen te nemen om uiteindelijk een goede game te bezorgen aan de trouwe fans. Hierbij worden onder andere de Battlefield 2042-maps opnieuw bekeken en aangepast.

Dit nieuws heeft DICE naar buiten gebracht na de kritiek die veel gamers hebben op de game. Ze hebben daarbij aangegeven dat ze vrijwel elke map opnieuw gaan beoordelen en gaan aanpassen op verschillende vlakken. Een van de veelbesproken punten is de grootte van de maps. Deze zouden té groot zijn, waarbij je bij gebrek aan een voertuig een flink eind moet lopen voordat je bij je doel terecht komt. Ook de plekken waar spelers achter kunnen schuilen worden verbeterd.

De aanpassingen aan de maps zullen stapsgewijs doorgevoerd worden en zullen niet allemaal in één patch worden bijgewerkt. Ze zullen het per onderdeel bekijken en uitvoerig testen en kijken naar de feedback. Hopelijk kunnen ze hiermee enkele kritische punten wegpoetsen en de fans terugwinnen. Het is nog niet bekend wanneer we enige aanpassingen mogen verwachten.

Battlefield 2042-maps
Battlefield 2042-maps