Doorgaan naar artikel
GTA V-prijskaartjes voor PS5 en Xbox Series X|S bekend
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Volgende week verschijnt Grand Theft Auto V dan eindelijk voor de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Sony en Microsoft hebben in hun digitale store nu de GTA V-prijskaartjes voor deze twee consoles bekendgemaakt, die zeer verassend van elkaar verschillen.

Sony meldt dat de game tot en met 14 juni voor een tientje gekocht kan worden. Hiervoor krijg je zowel GTA V als GTA Online. Na 14 juni gaat het prijskaartje omhoog naar €39,99. GTA Online zal ook los verkrijgbaar zijn en is de eerste drie maanden gratis, daarna €19,99. In de Microsoft Store mag je €19,99 gaan neertellen om zowel GTA V als GTA Online te bemachtigen voor de Xbox Series X|S. GTA Online zal dan los voor € 9,99 te koop zijn. Ook hier gelden deze prijzen tot 14 juni. Daarna wordt het €39,99 voor GTA V + GTA Online en €19,99 voor GTA Online. Rockstar heeft deze prijzen nog niet officieel bevestigd, maar aangezien ze in de stores vermeld staan, gaan we er vanuit dat deze kloppen.

Mensen die de game al gepre-ordered hebben, kunnen alvast beginnen met het installeren van het spel. Uiteraard kan er pas vanaf 15 maart daadwerkelijk gespeeld gaan worden. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om je verhaalprogressie in GTA V op je PlayStation 4 of Xbox One te uploaden naar de Rockstar Social Club. Wanneer je de currentgen-versie dan in huis hebt, kun je deze overhevelen, zodat je verder kunt gaan met waar je gebleven was.

Als laatste maakt Rockstar wat meer details bekend van de Career Builder voor GTA Online. Deze is speciaal voor nieuwkomers of mensen die hun personage willen resetten. Kies uit een selectie van de meest populaire criminele carrièrepaden in GTA Online: Biker, Executive, Nightclub Owner, of Gunrunner. Vanaf dat moment ontvang je een bankrekening met GTA$4.000.000 om in alle eerste benodigdheden te kunnen investeren. Als je een van deze vier carrières kiest, krijg je meteen een bedrijfspand en een groot aantal missies en gameplay om mee te beginnen.

Grand Theft Auto V is vanaf 15 maart digitaal verkrijgbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S. De fysieke editie zal ergens in april verschijnen.