Doorgaan naar artikel
The Quarry verschijnt op 10 juni
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Het gerucht ging al een tijdje dat ontwikkelaar Supermassive games bezig was met een nieuwe titel. De studio achter horrorgames als Until Dawn en The Dark Pictures Anthology kondigde gisteren aan inderdaad bezig te zijn met The Quarry. Opvallend detail is dat deze game losstaat van The Dark Pictures maar een compleet nieuwe game is. Wel kondigde ze aan dat het volgende deel uit die reeks (The Devil In Me) traditioneel rond halloween dit jaar zal verschijnen.

In The Quarry volg je de tienerraad van het zomerkamp “Hackett’s Quarry”. Alcohol, romantiek en de afwezigheid van volwassenen zorgen ervoor dat de jonge kampbegeleiders een nacht tegemoet gaan om nooit meer te vergeten. De game geeft je de kans om als elk van de negen kampbegeleiders te spelen. Jouw keuzes, klein of groot, bepalen het lot van de personages en het einde van het verhaal. Wie overleeft de nacht? Met The Quarry lijkt Supermassive Games terug te keren naar de klassieke slasherhorror-stijl van Until Dawn. 

The Quarry Chris Foto: Supermassive Games

Verwacht wordt dat de gameplay vergelijkbaar zal zijn met hun eerdere titels. Aan de trailer te zien, zit de game grafisch ook weer fantastisch in elkaar. In eerdere titels maakte Supermassive Games gebruik van bekende acteurs. Dit is voor The Quarry niet anders. Zo lenen onder andere David Arquette (Scream), Justice Smith (Pokemon Detective Pikachu, The Voyeurs), Ted Raimi (Spider-Man, Evil Dead II) en de legendarische horroracteur Lance Henriksen (Aliens, Scream 3) hun stem voor deze game.

The Quarry wordt uitgegeven door 2K games (Bioshock, Mafia Trilogy) en zal vanaf 10 juni verkrijgbaar zijn voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.