Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Vandaag zijn de langverwachte, nieuwe PlayStation Plus-abonnementen bekendgemaakt. Er zullen vanaf juni drie mogelijkheden zijn met verschillende prijzen en extra’s.

  • Het minst interessant is PlayStation Plus Essential: het is precies hetzelfde als het huidige PlayStation Plus, qua prijs als voordelen.
  • Nieuw is PlayStation Plus Extra: Het is een soort combinatie tussen PlayStation Plus en PlayStation Now, maar met een grotere focus op recentere games. Het biedt tot vierhonderd PlayStation 4- en PlayStation 5-games om te downloaden, evenals alle voordelen van PlayStation Plus Essential, voor €13,99 per maand of €99,99 per jaar.
  • De duurste en meest uitgebreide variant is PlayStation Plus Premium: voor €16,99 per maand of €199,99 per jaar krijg je alle voordelen uit de vorige abonnementen, maar ook een catalogus van PlayStation 1, 2, 3- en PSP-titels. De PlayStation 3-titels moeten gedwongen gestreamd worden, maar alle andere games kunnen gewoon gedownload worden. Daarnaast kunnen de PlayStation 1, 2, 4 en PSP-games wel gestreamd worden via de cloud, mocht dat je voorkeur genieten.

Een paar toptitels die voor PlayStation Plus Extra aangekondigd zijn, zijn Marvel’s Spider-Man (inclusief Miles Morales), Death Stranding, God of War, Returnal en Mortal Kombat 11.

Al met al zal het geen serieuze concurrent worden voor Xbox Game Pass, maar het is ook belangrijk om te begrijpen dat dit niet het doel is voor Sony. Het is een mooie extra voor veel PlayStation-eigenaren en we zijn benieuwd om te zien wat de service te bieden gaat hebben.