Doorgaan naar artikel
Eerste twee Max Payne-games krijgen een remake
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Remedy heeft gisteren bekendgemaakt dat ze de komende tijd gaan werken aan een remake van de eerste twee Max Payne-games. De rechten voor de Max Payne-franchise liggen inmiddels bij Rockstar Games en dus zal het ook een samenwerking worden tussen de twee bedrijven. Remedy is ook de ontwikkelaar van de originele titels, Max Payne en Max Payne 2: The Fall of Max Payne, en lijkt daardoor ook het meest geschikt voor deze remake. De derde titel in de franchise, ontwikkeld door Rockstar Games zelf, krijgt gek genoeg geen remake, ook al is de game al zo’n tien jaar oud.

Rockstar Games zal de financiering doen voor de remake en Remedy pakt het goed aan, want dit is niet zomaar een projectje om de gaten op te vullen. Een groot team, wat je normaal mag verwachten bij een AAA-titel, zal hieraan werken, waarbij ze gebruik gaan maken van de engine die we ook kennen uit Control.

Wanneer Max Payne en Max Payne 2: The Fall of Max Payne zullen verschijnen is nog niet duidelijk, maar het project bevindt zich al in de ontwikkelfase. Uiteindelijk zal de remake uitkomen voor de PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.