Doorgaan naar artikel
Nieuwe details voor Horrorgame: The Quarry
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Het mag geen verassing zijn dat wij erg uitkijken naar: The Quarry, de nieuwe game van ontwikkelaar Supermassive Games (Until Dawn, The Dark Pictures Anthology)

Nu de releasedatum nadert heeft weblog IGN drie uur met de game door mogen brengen. Hieronder lees je hun bevindingen.

The Quarry Chris Foto: Supermassive Games

Zo zal de game verdeeld zijn in drie actes die samen zo’n tien uur in beslag nemen. Hierbij speel je steeds als een van de negen kampleiders van zomerkamp “Hackett’s Quarry”. Zij bereiden zich voor op een groot feest ter afsluiting van het zomerkamp. Er schijnt meer dan één dreiging te zijn en zijn er maar liefst 186 variaties op het einde om te ontgrendelen.

Ook kun je in de instellingen bijna alles op maat instellen wat betreft de “quicktime events” en zelfs kiezen of iedereen blijft leven, of dat iedereen het loodje legt. Tot slot is er de “movie-modus”, hierbij hoef je de game niet daadwerkelijk te spelen, maar kun je deze als één lange film bingen. Dit laatste zal de game ook aantrekkelijk maken voor horrorfans die niet per se van games houden. Dit is ook te danken aan de uitstekende motion-capture van de verschillende hollywoodacteurs. Dit is gedaan door Digital Domain, die eerder verantwoordelijk waren voor Thanos uit Infinity War en Endgame.

The Quarry wordt uitgegeven door 2K games en zal vanaf 10 juni verkrijgbaar zijn voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.