Doorgaan naar artikel
Nieuwe details The Quarry in nieuwe trailer
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Het is geen geheim dat wij uitkijken naar The Quarry, de nieuwe game van de makers van Until Dawn. Met nét iets langer dan een week tot de release komt 2K games met een nieuwe trailer vol details over de gameplay.

In The Quarry volg je de negen kampleiders van zomerkamp Hackett’s Quarry. Op de laatste dag van het kamp geven zij een afscheidsfeest dat alleen maar heel héél erg mis kan gaan.

The Quarry Chris Foto: Supermassive Games

The Quarry belooft net als Stranger Things een homage te zijn aan de jaren 80. Zo is er duidelijk inspiratie getrokken uit Evil Dead, Friday the 13th, Pet Sematary en Halloween. Is er een absolute (horror) sterrencast aanwezig en zijn er verschillende visuele opties. Zwart-wit, 8MM film grain of de klassieke VHS-look. Ook zijn er een hoop opties met betrekking tot de toegankelijkheid. Hierbij kun je de “quick-time-events” langer of korter maken en visuele en auditieve aanpassingen doen. Er is zelfs een regiemodus waarbij je de personages en hun onderlinge verhoudingen kan invullen en de AI het spel laten spelen. Of nog leuker: de filmmodus gebruiken. Hierbij ervaar je de game als lange film, er is zelfs de mogelijkheid om te kiezen wie er blijven leven voor een einde naar keuze.

Over die eindes gesproken, volgens regisseur Will Byles heeft The Quarry meerdere unieke eindes. Hierdoor wordt het interessant om de game meermaals te spelen. Dit kan alleen of met vrienden, zelfs online. Hierbij kunnen vrienden stemmen op de keuzes die de personages moeten maken voor leven en dood.

The Quarry verschijnt 10 juni voor PlayStation, Xbox en pc. Rond die tijd kun je hier ook onze review verwachten.