Doorgaan naar artikel
Tips om geld te besparen op en met behulp van gadgets
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het leven wordt steeds duurder en geld besparen wordt steeds moeilijker. Toch zijn er een aantal handige manieren om aan het eind van de maand een extraatje over te houden in de portemonnee. Met behulp van deze gadgets kun jij flink wat geld besparen!

Gadgets die je helpen met geld besparen

De boodschappen, de brandstof, energie en elektriciteit: alles wordt duurder. Je zult zo langzamerhand manieren moeten vinden om geld te besparen. Gelukkig komen er steeds meer slimme gadgets op de markt waarmee je zuinig en goedkoper kunt leven. We zetten een aantal gadgets om geld te besparen op een rij. Zo houd je nog eens wat over!

Smartphone

De meest bekende gadget van deze tijd is de smartphone. Maandelijks ben je behoorlijk wat geld kwijt aan de technologische vriend in je broekzak. Een abonnement van de nieuwste telefoon kost je vaak een godsvermogen. Dat kan goedkoper. Wat dacht je van een simkaart? Met gebruik van simkaarten ben je maandelijks een stuk goedkoper uit.

Met sim-only betaal je maandelijks alleen voor de simkaart. Meestal moet je daarvoor wel eerst de volledige prijs een smartphone in één keer betalen, maar de daaropvolgende maanden scheelt het je in de kosten. Een kwestie van slim inkopen dus. Meer weten? Op deze pagina lees je alles over de werking van sim-only.

Smart lampen

Je hebt er vast weleens van gehoord: smart lampen. Dit zijn daadwerkelijk ‘slimme lampen’. Je kunt ze namelijk op afstand ‘aan’ en ‘uit’ zetten. Vaak kun je ze ook met een handige app dimmen. Door een timer op de belichting te zetten, verbruik je nooit te veel stroom. Met de huidige energieprijzen merk je dat zeker in de portemonnee!

Douchetimer

Na een lange werkdag kom je even helemaal tot rust in de douche. Het liefst zou je urenlang onder het warme water willen staan. Feit is alleen dat ook dit tegenwoordig bakken met geld kost. Jaarlijks kun je flink besparen op douchen. Bijvoorbeeld door koud te douchen, of door een douchetimer aan te schaffen. Deze gadget geeft precies aan wanneer het tijd is om uit de overheerlijke douche te stappen. Misschien een pretbederver, maar aan het eind van het jaar heb je er alleen jezelf mee.

Warmtedeken

In de koude wintermaanden wil je het liefst de verwarming op standje oorlog zetten. Doe het niet! Haal in plaats daarvan een warmtedeken in huis. Hiermee kan de verwarming gewoon uitblijven.