Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Het is inmiddels zomerstop in alle competities en waar we normaal gesproken midden in een WK zouden zitten, is dat nu niet het geval omdat we dit later kunnen verwachten in het veelbesproken Qatar. Los van wat transfernieuws her en der is het dan ook erg rustig qua nieuws. Wel hebben we een nieuwtje over de digitale voetbalwereld in de vorm van een exclusiviteitsdeal tussen Konami en het Italiaanse Internazionale. De club zal namelijk vanaf de zomer van 2024 exclusief in eFootball verschijnen.

Helemaal nieuw is de deal niet. De club is recentelijk verhuisd van Konami naar EA en is momenteel exclusief voor FIFA. Vanaf 2024 wisselt dat dus weer om en zal de club niet meer beschikbaar zijn in EA’s voetbalspel.

De deal laat ook zien dat Konami nog steeds vastbesloten is om een succes te maken van eFootball. De footy loopt al sinds het verschijnen achter de feiten aan en veel beloofde functies zijn na twee jaar nog altijd niet geïmplementeerd. Deze deal geeft in ieder geval wat hoop voor de toekomst.