Doorgaan naar artikel
Xiaomi Redmi Buds 3 Pro
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Xiaomi Redmi Buds 3 Pro zijn de definitie van een prima prijs-kwaliteitverhouding. Mocht je niet veel te besteden hebben, of gewoon niet veel geld overhebben voor oordopjes, dan is dit een uitstekende keuze.

Het Chinese Xiaomi bestaat pas sinds 2010, maar in 2021 werden ze de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Naast telefoons maakt het bedrijf ook tablets, wearables en is het zelfs bezig met een elektrische auto. Waar Xiaomi minder bekend om staat, zijn oordopjes. Wij mochten de afgelopen paar weken aan de slag met de Xiaomi Redmi Buds 3 Pro en hieronder kun je lezen of dat ons is bevallen.

Xiaomi-producten staan er bekend om dat ze een prima prijs-kwaliteitverhouding hebben. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dat gaat ook 100% op voor de Xiaomi Redmi Buds 3 Pro. Het begint al bij de verpakking, deze is simpel maar geeft wel een luxe uitstraling. Het doosjes bevat de case inclusief de dopjes en nog een kabeltje om op te laden. De oplaadcase is niet heel erg groot en past perfect in je broekzak. Het geheel voelt solide aan en je hebt echt het idee dat je met een luxe product te maken hebt, toch is de adviesprijs nog geen € 70,-.

De case is voorzien van een klein led-lampje, een knop om verbinding te maken en een usb-c-poort. Meestal gebruik je de dopjes om een verbinding op te zetten, maar Xiaomi heeft ervoor gekozen om dit via de case te doen. Het wijst zich overigens allemaal vanzelf en we hebben de handleiding geen enkel moment nodig gehad.

De buds zijn vrij licht en je voelt ze bijna niet als ze in je oren zitten. Toch weten deze oordopjes een prima geluid te produceren en doen ze absoluut niet onder voor producten die bijna twee á drie keer zo duur zijn. Het geluid is lekker helder, maar ook de lagere tonen zijn dik in orde. Daarnaast beschikken deze buds ook nog over actieve ruisonderdrukking, iets wat je normaal gesproken alleen bij producten ziet die over de € 100,- kosten. Nu is de ruisonderdrukking niet de allerbeste die wij ooit hebben mogen ervaren, maar het doet absoluut z’n werk en het verschil met of zonder is goed te merken. Daarnaast kun je ook nog een modus activeren waarmee je omgevingsgeluid juist wel goed kunt horen, bijvoorbeeld als je aan het wandelen bent en je moet ook het verkeer in de gaten houden.

Ook over de accuduur zijn wij meer dan tevreden. De dopjes gaan maximaal zes uur mee op een volle lading, maar dat is dan wel zonder actieve ruisonderdrukking. Daarnaast kun je in combinatie met de oplaadcase bijna dertig uur genieten van muziek. Ook ondersteunt het product ook snel opladen, binnen tien minuten, en kun je ze zelfs draadloos opladen. Het is nog wat extra functionaliteit aan de lange lijst die de Xiaomi Redmi Buds 3 Pro hebben te bieden. Het zorgt er gewoon voor dat je enorm veel krijgt voor relatief weinig geld.

Mocht je niet al te veel geld willen uitgeven aan kwalitatief prima oordopjes, dan is de Xiaomi Redmi Buds 3 Pro absoluut het overwegen waard. Als je een beetje goed zoekt, kun je deze buds al voor zo’n € 50,- aanschaffen. Je krijgt er prima geluid voor terug en zelfs een aantal functies die je alleen op veel duurde producten vindt, zoals actieve ruisonderdrukking en draadloos opladen. Wij zijn dan ook enorm te spreken over dit product en kunnen ze iedereen aanbevelen.