Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Anker PowerWave MagGo 2-in-1 MagSafe is een prima lader wanneer je de beschikking hebt over een iPhone 12 of nieuwer en een set draadloze oortjes. Heb je echter de beschikking over meer hardware die je draadloos wilt laden, dan wordt het meteen een stuk minder interessant.

Nu je bij je iPhone al een tijdje geen opladers meer krijgt, opent dat natuurlijk de deur om eens verder te kijken. Het merk Anker heeft verschillende goede opties en daar komt nu de Anker PowerWave MagGo 2-in-1 MagSafe Oplaaddock bij. Een oplaadstation waar je zowel je iPhone als AirPods (of andere draadloos oplaadbare oordopjes) tegelijk kunt opladen. Is deze oplader het prijskaartje van €59,99 waard?

Zoals de titel al doet vermoeden, maakt de oplader gebruik van MagSafe dat sinds de iPhone 12 is toegevoegd aan de iPhone-reeks. Het is eigenlijk niets meer dan een magneet die je in staat stelt om bijvoorbeeld een battery pack, of kaarthouder, aan je iPhone te bevestigen. Een handige vondst waar ook deze oplaaddock handig gebruik van maakt. Wanneer je je telefoon op de lader legt, klikt hij meteen stevig vast en merk je meteen dat hij voldoende stevig bevestigd is. Je hoeft dus geen angst te hebben dat je dure telefoon zomaar er vanaf valt.

Om je AirPods op te laden, zul je het bovenste deel van de lader moeten kantelen om zo het extra oplaadvlak vrij te maken. Het mooie hiervan is, is dat je telefoon in een mooie houding op je bureau komt te staan, zodat je tijdens het laden geen push-notificatie hoeft te missen. Ondertussen worden ook je oortjes (of alleen de case) weer opgeladen, zodat je zonder zorgen de deur uit kunt.

De oplader ziet er daarnaast erg luxe uit. Hij komt in stijlvol wit of zwart en is kleiner dan een colablikje. Hij weegt behoorlijk wat, dus je hoeft niet bang zijn dat hij zomaar omvalt. Wel is het materiaal waar je je telefoon op legt snel vies. We hebben zelf een origineel leren Apple-hoesje en deze liet na een paar dagen al behoorlijke vlekken achter op de lader die we er niet meer af kregen. Aan het hoesje zelf zie je overigens niets, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken, maar het zorgt er wel voor dat je fancy nieuwe lader snel inlevert op looks.

Of deze lader interessant voor je is, ligt vooral aan het feit of je het bij een iPhone en AirPods gaat houden. Heb je er maar een van de twee, of wil je in de toekomst bijvoorbeeld ook een Apple Watch, dan zijn er betere of goedkopere opties te vinden. We vinden de doelgroep voor deze lader dan ook vooral erg beperkt. Mocht je precies in de doelgroep zitten, dan is het wel een fraaie lader die ook erg mooi staat op je bureau of nachtkastje.