Doorgaan naar artikel
FIFA 23-releasedatum mogelijk gelekt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het voetbalseizoen is al even afgelopen en het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur. Dit is normaal gesproken het moment dat we ook een nieuw deel van de populaire voetbalgame mogen verwachten. Middels een Tweet is de FIFA 23-releasedatum bekendgemaakt, alhoewel het niet officieel is bevestigd.

Het bericht is namelijk gepost op het Twitteraccount van Aggiornamenti Lumia, een Twitteraar die het wel vaker bij het juiste eind heeft rondom de voetbalgame in de afgelopen jaren. Naast dat hij de releasedatum vermeldt, beweert hij ook toegang te hebben tot een gesloten beta van FIFA 23 op de Xbox One. Ook post hij een foto online van de mogelijke cover van de game waar Kylian Mbappé op staat afgebeeld. De lanceerdatum die Aggiornamenti Lumia noemt is 30 september. Hoewel dit nog niet officieel is bevestigd, is de kans groot dat deze datum klopt.

Na FIFA 22 afgelopen jaar heeft EA Sports aangegeven niet verder te gaan met FIFA. Hierbij waren de licentiekosten ook erg duur en zouden niet worden verlengt. De franchise zou dan ook verder gaan onder de nieuwe naam EA Sports FC, maar uiteindelijk heeft EA Sports aangegeven dat ze de game op eigen houtje gaan maken en dat de naam FIFA zal blijven.