Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Innr Starter Kit is een goedkoop alternatief voor Philips Hue en kenmerkt zich door de eenvoudige installatie en de gebruiksvriendelijke app. Helaas verliezen de lampen met enige regelmaat de verbinding met de hub, waardoor je alsnog de lamp uit en weer aan moet zetten.

We leven in een tijd waarin elektrische apparaten het ons steeds gemakkelijker maken. Het begon ooit met een afstandsbediening voor de televisie, zodat je niet iedere keer in de benen hoefde te komen om een andere zender te kiezen. Inmiddels zijn we tientallen jaren verder en kunnen we door middel van ons stemgeluid het complete huis bedienen. Een van de meest handige toepassingen hiervoor is het bedienen van de verlichting, zeker als je veel lampen in huis hebt. We kennen natuurlijk allemaal Hue van Philips, maar daar hangt helaas een behoorlijk prijskaartje aan. Wij gingen de afgelopen weken aan de slag met een goedkoper alternatief en hebben de Innr Starter Kit uitvoerig getest. Hieronder kun je lezen of het ons drukke leven enigszins heeft kunnen verlichten.

De Innr Starter Kit bestaat uit een hub, afstandsbediening en twee kleurlampen met een grote fitting. De installatie doe je met behulp van de bijbehorende app die zowel op iOS als Android werkt. Dit is gelijk ook een enorm sterk punt van de set, omdat installatie echt een fluitje van een cent is. Alle onderdelen zijn voorzien van een QR-code en wanneer je iets wilt toevoegen aan de app, hoef je alleen maar de code te scannen. Je begint natuurlijk met de hub, die je ook moet verbinden met het Wifi-netwerk en daarna sluit je de lampen een voor een aan. Het was allemaal binnen enkele minuten voor elkaar en dat is te danken aan de intuïtieve app in combinatie met de QR-codes.

Eenmaal alles aangesloten, gebruik je de app om de lampen te bedienen. De software is enorm eenvoudig in het gebruik en het zorgt ervoor dat er maar weinig mensen zijn die hier moeite mee zullen hebben. Je kunt de lampen afzonderlijk bedienen of allemaal tegelijk. In totaal kun je zo’n dertig apparaten aansluiten op een hub, wat in de meeste gevallen wel genoeg is voor een ruimte. Ook kun je de apparaten aansluiten aan bijvoorbeeld Google Home, om vervolgens de lampen aan of uit te zetten met je stem. Ook dit was erg eenvoudig en was een kwestie van inloggen met je Innr-account en toegang verlenen.

De lampen zelf geven genoeg licht, maar mocht je het iets te veel vinden kun je ook prima instellen dat ze de helft minder licht moeten geven of zelfs maar een paar procent. Je kunt het helemaal instellen zoals jij het wilt hebben. De kleur kun je ook zelf bepalen door te kiezen uit vooringestelde kleuren of door er zelf een te kiezen. Daarnaast kun je ook verschillende routines aanmaken, waarin je kunt kiezen welke lampen aan- of uitstaan, welke kleur ze hebben en hoe fel ze moeten zijn. Er zijn een hoop vooringestelde routines, maar je bent daarnaast helemaal vrij om ze zelf aan te maken. Het is allemaal vrij eenvoudig te doen en dat is belangrijk, want het moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Ook het automatiseren van je verlichting is onderdeel van de app. Je kunt timers aanmaken voor de momenten dat de lampen aan moeten springen of juist uit moeten gaan, bijvoorbeeld als je altijd op dezelfde tijd naar je bed gaat. Ook hiervoor kun je kiezen uit vooringestelde timers, maar ben je er weer helemaal vrij in om zelf wat te creëren. Daarnaast heb je ook nog een zogenoemde vakantiestand. Hiermee geef je een begin- en einddatum op en de hub zorgt ervoor dat de lampen tijdens je vakantie aan en uit zullen gaan, zodat het net lijkt of er iemand aanwezig is. Ook hier blijkt dat de app van Innr weer enorm goed in elkaar is gezet, want alles is duidelijk en eenvoudig zelf te doen.

Hoewel wij vrij positief zijn over een groot deel van de Innr Starter Kit, is er toch een enorm punt van irritatie. Tijdens onze tijd met de set, is de hub het contact met de lampen enorm vaak verloren. We moesten alsnog de lampen aan- en uitzetten om de verbinding weer in stand te brengen en dat is nou precies wat je niet wilt. We hebben alles geprobeerd om dit te voorkomen, maar helaas was er niks wat echt heeft geholpen. Je zou nog kunnen denken dat het aan de draadloze verbinding thuis ligt, maar onze Wifi-lampen van Action verliezen nooit de verbinding. Het zou kunnen dat dit later verholpen kan worden met een update, maar het heeft onze ervaring in ieder geval een stuk minder gemaakt.

De Innr Starter Kit is in principe een hele mooi set die zich vooral kenmerkt door de eenvoudige installatie en het gebruikersgemak. Helaas hebben wij erg vaak meegemaakt dat de verbinding met de lampen verloren ging, waardoor we de lamp even uit en aan moesten zetten. Daarna werkt het vrij snel weer, maar dit is nou precies wat je niet wilt doen met dit soort sets. De app geeft helaas ook niet aan waar het aan zou kunnen liggen, alleen maar dat de verbinding verdwenen is. Jammer, want alle ingrediënten voor een zeer goed product zijn aanwezig.