Doorgaan naar artikel
E-Grounds maakt esports toegankelijk
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Wereldwijd trekt esports miljoenen kijkers, vooral in landen als Zuid-Korea en China. De focus bij esports ligt vooral op grote toernooien en de topatleten, terwijl het juist toegankelijker zou moeten worden. Hier komt E-Grounds om de hoek kijken, een initiatief waarbij iedereen mee kan doen aan competitief gamen, maakt niet uit wat je niveau is. Een paar woorden van de organisatie zelf:

E-Grounds is een laagdrempelig platform dat zich richt op alle gamers die (nog) geen top esporters zijn maar wel graag Fortnite, League of Legends, Valorant en Rocket League spelen. Bij de lancering biedt E-Grounds doorlopende competities van deze free-to-play games, waardoor iedereen kan deelnemen. Het nieuwe platform doet meer dan matchmaking, het is ook een digitale hangout voor gamers waar verbinding centraal staat en het teamgevoel gestimuleerd wordt. Maak een team aan met je vrienden, collega’s, voetbalploeg of familie, of meld je aan bij een ander team en maak nieuwe vrienden.

Een goed idee is het sowieso, dus we zijn benieuwd om te zien hoe het platform het daadwerkelijk gaat doen. Vanaf 10 oktober gaat E-grounds live. Vanaf 13 september kan je je alvast inschrijven voor lokale competities.