Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het jaarlijkse Apple Event zijn diverse nieuwe producten uit de doeken gedaan waaronder de nieuwe Apple AirPods Pro.

Al sinds de eerste generatie zijn de oordopjes immens populair en zijn de AirPods de meest gebruikte draadloze oordopjes in deze sector. Ruim twee jaar geleden kwam Apple met de AirPods Pro, een verbeterde en luxere uitvoering van de oortjes. Zo was dit het eerste model uitgevoerd met noise cancelling waarmee het omgevingsgeluid wordt weggefilterd. Ook was het design onder handen genomen en waren ze kleiner gemaakt en werden ze voorzien van rubberen dopjes in tegenstelling tot de eerdere twee generaties.

Apple is sindsdien volop bezig geweest met nieuwe ontwikkelingen om de AirPods Pro 2 te verbeteren. Zo is de vernieuwde generatie voorzien van de H2-chip en zou volgens de fabrikant onder andere de noise cancelling verbeterd zijn. Naar verluid zou er dubbel zoveel ruis worden onderdrukt met deze nieuwe technologie. Ook is de transparancy mode aangepast. Deze modus was bedoeld voor het eenvoudig uitschakelen van de ruisonderdrukking om zo het omgevingsgeluid goed te kunnen horen zonder dat je de dopjes uit je oren hoeft te halen. Deze vernieuwde modus kan sommige geluiden wel doorlaten en andere geluiden onderdrukken. De tweede generatie is tevens voorzien van een aanraakgevoelig gedeelte op de oordopjes voor bediening.

Verder levert Apple een kleinere versie (maat XS) van de rubberen dopjes die je kunt wisselen. Met de verschillende maten is het vrijwel voor elk oor passend te maken. Het oplaaddoosje heeft ook een upgrade gehad. Middels de aanwezige MagSafe-functionaliteit kan deze met de MagSafe-oplader worden opgeladen, maar ook via de Apple Watch-lader. Tevens is het doosje voorzien van een speaker waarmee geluid afgespeeld kan worden wanneer je niet weet waar je ze hebt neergelegd.

De Apple AirPods Pro 2 zijn vanaf vrijdag 9 september te bestellen voor  €299. Ze worden uiteindelijk vanaf 23 september verscheept.

Nieuwe Apple AirPods Pro