Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Met Minecraft Legends komt er weer een nieuw spel in de wereld van het zeer populaire spel! Alhoewel het er leuk en vermakelijk uitziet, is het de hoop dat de doelgroep hier ook echt mee aan de slag kan!

Minecraft is één van de populairste games onder kinderen en een spel dat op zichzelf vermoedelijk geen nieuw deel gaat krijgen. Het leent zich namelijk heel goed om middels updates te verbeteren en alhoewel er wel nieuwe versies voor de nieuwe consoles komen iedere keer, is dit geen echt nieuwe versie.

In Minecraft Legends ben je de held die de wereld moet gaan redden van de invasie van Piglin’s. Je bent echter zelf geen vechter, maar iemand die over het volk regeert en zorgt dat ze samen met jou ten strijden trekken. Op basis van de keuzes die jij maakt zullen bepaalde bevolkingsgroepen zich bij je aansluiten en je helpen met het redden van de wereld.

Minecraft Legends

Het spel is dan ook een strategisch spel. Door bepaalde troepen te verzamelen en op tactische en strategische wijze de forten aan te laten vallen. Zo is het bijvoorbeeld slim als eerste bepaalde gebouwen aan te vallen om niet te veel troepen te verliezen in het begin. Simpel naar binnen wandelen is er dan ook vaak niet bij.

Waar Minecraft vooral door kinderen gespeeld wordt, is het de vraag of Minecraft Legends ook echt voor deze doelgroep geschikt is. Dit komt erdoor dat het spel veel strategischer is dan het origineel. Waar het misschien wel goed op in kan zetten is de leeftijd die na de Minecraft-doelgroep komt. Die verliest op een gegeven moment zijn interesse in het origineel, maar vindt dan vaak dit soort spellen juist wel interessant.

Natuurlijk zit Minecraft Legends vol met bekende Minecraft-elementen. Naast de visuele stijl, die op kleine punten wel anders is om het spel iets aantrekkelijker te maken, zijn ook de inwoners van de wereld bekend. Met misschien wel als meest bekende voorbeeld de eerder genoemde Piglin’s, waar je tegen strijdt. Deze soort van varkens hebben grote forten door de hele wereld heen en het is aan jou om ze te verslaan.

Leuk is dat de wereld er iedere keer anders uitziet. Dat zorgt ervoor dat je opnieuw kunt beginnen en een volledig nieuwe ervaring kunt opdoen. Wij kregen tijdens de demo overigens alleen de story-modus te zien. Er zijn echter meer spelmodi die je kunt spelen. Daar wordt later dit jaar meer over bekend.

Minecraft Legends

Minecraft Legends lijkt een leuke en vermakelijke game te zijn in de wereld van Minecraft. Het is echter nog maar de vraag of de echte Minecraft-doelgroep al klaar is voor dit spel!