Doorgaan naar artikel
Tijdens State of Play is Rise of the Ronin aangekondigd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Er zijn diverse nieuwe titels onthuld tijdens State of Play, de livestream-presentatie van Sony waarbij nieuwe onthullingen gedaan worden voor onder andere de PlayStation en PSVR. Ook werd de nieuwe game Rise of the Ronin aangekondigd, een actie-RPG voor de PlayStation 5.

De ontwikkelingen van de game zijn ruim zeven jaar geleden gestart, maar nu lijkt er dan eindelijk schot in de zaak te zitten en kunnen we ons opmaken voor deze nieuwe titel. In Rise of the Ronin kunnen we aan de slag in een grote open wereld in Japan en speelt zich af aan het einde van de “Bakumatsu”, de laatste jaren van de Edo-periode tussen 1853 en 1867. Dictators en ziektes zorgen voor een duistere tijd voor iedereen. In de game kruip je in de huid van een Ronin, een Samurai zonder meester. Je bent dus verantwoordelijk voor je eigen keuzes die je gaandeweg moet maken en die zullen ook ieder zijn eigen gevolgen hebben.

In de trailer zien we beelden van intense en bloederige gevechten die nog weleens overdreven zijn, maar dit hoort wel bij de Japanse stijl. Hopelijk zal er snel meer bekend gemaakt worden. We weten wel dat we nog even geduld moeten hebben, want de planning voor de release ligt in 2024.