Doorgaan naar artikel
Dragon Quest Treasures
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Dragon Quest Treasures zet in het eerste hoofdstuk een leuke wereld neer, maar de gameplay is nog wel erg simplistisch.

Dragon Quest Treasures is de nieuwste spin-off van de legendarische JRPG-reeks van Square Enix, exclusief voor de Nintendo Switch. De game lijkt een leuk avontuur te worden voor jong en oud en verschijnt 9 december. Tijdens Square Enix Plays hebben wij de game alvast kunnen spelen en we vertellen je erover in deze preview.

Dragon Quest Treasures begint met een jonge Erik en Mia, die we ook kennen uit Dragon Quest XI. Ze leven op een boot met een boel Vikingen en besluiten op een avond om te ontsnappen om schatten te zoeken voor roem en rijkdom. Twee magische wezentjes vergezellen hun en al snel vinden Mia en Erik twee magische dolken. Vlak hierna worden ze niet alleen naar een magisch land gebracht, maar hebben ze ook speciale skills om samen met monsters schatten te vinden wanneer blijkt dat Mia en Erik de legendarische schatzoekers uit de legendes zijn.

In Dragon Quest Treasures moet je samenwerken met monsters om schatten te vinden en vijandige monsters te verslaan. Tijdens onze hands-on-sessie, die ook niet zo lang duurde, was de gameplay enorm eendimensionaal. Je krijgt soms een aanwijzing over waar een schat is, je loopt naar de plek en je drukt op een knop om de schat op te graven. Dit wordt vooral leuk gemaakt door vermakelijke humor en een kleurrijke omgeving, want de personages en de wereld waar ze in leven, zijn erg goed gemaakt.

Dragon Quest Treasures World

Qua gameplay is de combat niet veel bijzonderder dan het zoeken van schatten: je kan op een knop drukken om herhaaldelijk aan te vallen, of je kan met een handkatapult steentjes schieten. Tijdens de demo richtten de monsters die een onderdeel waren van de groep, eindeloos meer schade aan dan de speler zelf. Hierdoor had je heel erg het gevoel alsof je meer een toeschouwer was van het gevecht, dan een belangrijke participant. Of de gevechten later in de game interessanter worden, dat is dus de vraag.

Onze demo eindigde bij het oprichten van onze eigen basis, maar wat hier alle interacties mee gaan zijn, dat is nog onduidelijk.

Dragon Quest Treasures-gameplay

Uiteindelijk kan Dragon Quest Treasures twee kanten op gaan. De wereld en de personages zijn vanaf het begin al goed humoristisch gemaakt. Als de gevechten of het schatzoeken iets interessanter worden naarmate het spel vordert, dan kan het een hele toffe game worden voor jong en oud. Blijven die elementen echter op een enorm eendimensionaal niveau steken, dan wordt het een game die slechts geschikt is voor de jongste gamers. En daar is natuurlijk ook niets mis mee.