Doorgaan naar artikel
Prijzen voor apps (waaronder Pokémon GO) op Apple gaan vermoedelijk omhoog in oktober
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Er zit al enige tijd een klein verschil in de prijzen voor Pokémon GO-coins tussen Apple, Samsung en Android. In de meeste gevallen is dit verschil vaak klein en soms in het voordeel van Apple en soms in het voordeel van Samsung of Android. 5 oktober gaat Apple de prijzen echter verhogen omdat het bepaalde belastingen ook moet innen en afdragen.

Het is niet helemaal duidelijk of de verhoging alleen om belastingen gaat en wat dit voor effect heeft op ons als spelers. Niantic moet namelijk ook belastingen innen bij ons als spelers. Het zou kunnen dat onder de streep er geen verschil komt. De verwachting is echter wel dat er iets te merken is. Vooral omdat er wordt gezegd dat de verhoging die Apple doorberekend uit onder andere belastingen bestaat. Er lijkt dus ook ruimte voor meer kosten.

Dit alles gaat op 5 oktober in. Het is dus vermoedelijk slim voor die tijd nog een lading Pokécoins te kopen als je op een iPhone of iPad speelt.

Iedere week bespreken Jeffry en Dennis het laatste Pokémon-nieuws in de MetaPodcast. Je luistert hem hier terug! Daarnaast kun je vriend van de show worden! Voor het laatste nieuws kun je terecht op onze website NWTV-app en op FacebookTelegram en Discord. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.