Doorgaan naar artikel
Niantic voegt zichtbare shiny-kans toe als zichtbaar onderdeel in Pokémon GO-code
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Als er iets een hekel punt is onder spelers dan is het de shiny-kans. Er zijn discussies of die wel voor iedereen gelijk is, hij kan alleen berekend worden door gemiddelden te pakken en moet Niantic eigenlijk niet openbaar maken wat de kans is? Dit, omdat het toch een soort van lootboxes zijn. Alhoewel we niet het vermoeden hebben dat Niantic de kansen bekend gaat maken, is er wel een eerste stap gekomen voor betrouwbare cijfers.

De Pokéminers hebben namelijk in de nieuwste versie een veld gevonden waarin de shiny-kans wordt weergegeven voor specifiek Pokémon die uit quests en Pokémon die uit de GO Battle League komen. De reden hiervoor lijkt redelijk simpel. Op dit moment is er één shiny-kans per Pokémon. Ongeacht of die in het wild zit, uit raids komt of in quests zit. Daarom verdween bijvoorbeeld Kangaskhan uit het wild tijdens de raid day. Alleen zo kon de kans verhoogd worden voor de raids, zonder de kans in het wild ook te verhogen.

Middels deze techniek kan Niantic de kans ook aanpassen voor specifieke soorten encounters. Het kan dan uitmaken of je bijvoorbeeld een Pikachu uit een quest krijgt of in het wild vindt. Dit is de eerste keer dat de Pokéminers dit vinden en ja het is groot nieuws. Maar het is nog maar afwachten of en hoe het gebruikt wordt. Op dit moment staan er verder nog geen cijfers in, dus weten we helaas nog niets.

Iedere week bespreken Jeffry en Dennis het laatste Pokémon-nieuws in de MetaPodcast. Je luistert hem hier terug! Daarnaast kun je vriend van de show worden! Voor het laatste nieuws kun je terecht op onze website NWTV-app en op FacebookTelegram en Discord. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.