Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Als je dacht dat we met het stoppen van Stadia het grootste nieuws van de dag al gehad hebben, dan heb je het mis. Smurfs Kart verschijnt namelijk in november voor de Nintendo Switch en dat wordt gevierd met een nieuwe gameplaytrailer.

In de trailer zien we vooral hoe Smurfs Kart zich probeert te onderscheiden. Zo kun je met de juiste timing een turbostart doen en kun je een boost krijgen door te driften of door over speciale tegels op de baan te rijden. Als klap op de vuurpijl zijn er shortcuts te ontdekken en kun je power-ups verzamelen tijdens het racen..

Voor wie in de afgelopen twintig jaar een editie van Mario Kart heeft gespeeld, zijn dit natuurlijk overbekende elementen en het is dan ook overduidelijk waar Smurfs Kart de inspiratie vandaan haalt. Wel moet gezegd worden dat het er grafisch erg leuk uit ziet.

Ben je enthousiast geworden van alle creativiteit die de game tentoonspreid, dan kun je vanaf 15 november los met je rode of witte muts. Mits je een Nintendo Switch tot je beschikking hebt natuurlijk.