Doorgaan naar artikel
CD Projekt RED komt met nieuwe Witcher-trilogie, nieuwe Cyberpunk en meer
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

CD Projekt RED komt de komende jaren met een nieuwe Witcher-trilogie, een nieuwe Cyberpunk, Witcher-spinoffs, een Cyberpunk-uitbreiding en zelfs een nieuwe IP. Dat maakte het Poolse bedrijf vandaag bekend middels een reeks tweets.

Wat het meest recente aan de beurt is, is Cyberpunk 2077 Phantom Liberty, een grootschalige uitbreiding voor Cyberpunk 2077. Maar er komt ook een heus vervolg op de game, de beschrijving van CD Projekt RED is zelf “Cyberpunk 2077 sequel that will prove the full power and potential of the Cyberpunk universe”. Dit klinkt toch een beetje alsof CD Projekt RED toegeeft dat ze met het eerste deel flinken steken hebben laten vallen. Dit vervolg zal wel ver in de toekomst liggen en lijkt momenteel nog niet in ontwikkeling te zijn.

Op het front van The Witcher hebben we te maken met een hele nieuwe trilogie. Daarnaast komen er ook twee spin-offs, Project Sirius en Project Canis Majoris. Die eerste is momenteel in pre-production bij The Molasses Flood. Dit is een relatief kleine studio, dus het kan zomaar dat dit geen gigantische game zal worden, maar meer een uniek avontuur.

Tot slot is er nog ‘Project Hadar’, een nieuwe IP die niets met The Witcher of Cyberpunk te maken heeft. Dit project bevindt zich nog in een vroege conceptfase met een klein team, dus hier is nog niets over bekend en dit kan ook zomaar geschrapt worden.

Al met al is dit wel mooi nieuws voor zowel fans van The Witcher als Cyberpunk, alhoewel het niet onverstandig is om toch nog een beetje voorzichtig te zijn na de desastreuze release van Cyberpunk 2077. Mocht je wat meer details willen van de CEO van CD Projekt RED zelf, dan kan je onderstaande video nog bekijken: