Doorgaan naar artikel
Oprichter 999 Games Michael Bruinsma overleden
Janneke Ooms-Janssen
Janneke Ooms-Janssen
Redacteur
Profiel

Ons bereikte vandaag het verdrietige nieuws dat de oprichter van speluitgever 999 Games, Michael Bruinsma, op 3 oktober is overleden.

Michael Bruinsma

In 1990 startte Michael Bruinsma met het verkopen van Amerikaanse spellen op Nederlandse markt. Toen in 1993 Magic: The Gathering verscheen, groeide het bedrijf aanzienlijk. 999 Games besluit enkel nog aan winkels te verkopen en in 1998 brengen zij hun eerste spel uit: Elfenland. 999 Games is inmiddels een bekende naam op de Nederlandse spellenmarkt en staat in de top drie van Nederlandse spellenleveranciers.

Michael Bruinsma was een enorme spellenliefhebber die in Nederland een grote bijdrage heeft geleverd aan het grote aanbod van bordspellen. Zijn voorliefde voor bordspellen ontstond tijdens de vele potjes Monopoly gedurende zijn tijd op een internationale school in Italië. 999 Games geeft aan dat zij het gedachtengoed van Michael Bruinsma voort zullen zetten en doorgaan met het uitbrengen van spellen voor alle doelgroepen om het speelplezier naar de Nederlandse tafels te brengen.