Doorgaan naar artikel
Trust GXT 981 Redex
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Trust GXT 981 Redex is een prima muis voor een zeer betaalbare prijs.

Het Nederlandse Trust bestaat al bijna 40 jaar. Het bedrijf stond vroeger vooral bekend om goedkope speakers voor pc, maar inmiddels doen ze wel wat meer dan dat. Ze hebben met de Trust GXT-serie zelfs een lijn voor gamers. Wij mochten de afgelopen weken de Trust GXT 981 Redex, een lichtgewicht muis met draad, onder handen nemen en hieronder lees je hoe ons dat is bevallen.

De Trust GXT 981 Redex ziet er vrij simpel uit. De muis is overwegend zwart en bevat naast de standaard linker- en rechtermuisknop nog twee knoppen aan de zijkant en een bovenop voor het regelen van de DPI. Aan de onderkant zitten twee schakelaars, een voor het activeren van de RGB-verlichting en een voor het regelen van de polling rate, de snelheid waarmee de muis communiceert met de pc. Deze is in te stellen op 125, 500 en 1000, hoe hoger het getal hoe frequenter de muis communiceert. Voor de doorsnee gebruiker is 125Hz wel voldoende, maar gamers hebben het liefst 1000Hz. Nu zul je weinig last hebben van input lag, aangezien het een muis is die alleen bedraad te gebruiken is.

De muis is erg licht, het apparaat weegt namelijk maar 72 gram. Dit zorgt ervoor dat de muis makkelijk te bedienen is en dat maakt de Trust GXT 981 Redex uitermate geschikt voor gamen. Het is wel jammer dat je niet het gewicht kan beïnvloedden door middel van kleine gewichtjes, wat je vaak bij andere merken ziet. De muis is ook wat aan de kleine kant, waardoor deze vooral geschikt is voor mensen met niet al te grote handen. Wij kunnen ons voorstellen dat lange game-sessies met grote handen niet heel erg prettig zullen zijn. De muis ligt lekker in de hand en ook het indrukken van de knoppen voelt goed, je hoeft ze niet al te ver in te drukken en het gaat zoals je het verwacht.

Door middel van software kun je ook nog het een en ander regelen, maar het is niet heel erg uitgebreid. Zo kun je de verlichting instellen; misschien hou je van knipperende verlichting, van een specifieke kleur of wil je juist helemaal geen verlichting. Ook kun je de hoogte van de DPI instellen, als je dat liever niet via de knop op de bovenkant doet. Heel veel meer opties biedt de software niet. Het doet dus wat het moet doen en niks meer.

De Trust GXT 981 Redex is een prima gaming-muis met een adviesprijs van nog geen € 30,-. Het apparaat is lekker licht en ligt prima in de hand, mits je niet al te grote handen hebt. De bijbehorende software stelt niet heel veel voor en zal je vooral gebruiken voor het instellen van de RGB-verlichting, mocht je het willen gebruiken. Mocht je op zoek zijn naar een relatief goedkope muis, dan is dit zeker een optie.