Doorgaan naar artikel
Jurassic World Aftermath Collection
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

Jurassic World Aftermath Collection werkt op de Switch minder goed dan op een VR-bril, maar desondanks is het toch vermakelijk.

Jurassic World Aftermath verscheen in 2020 voor de Oculus Quest en Oculus Quest 2. De game laat zich het best omschrijven als een soort Alien: Isolation, maar dan met dino’s. Bijna twee jaar later komt de game naar de Nintendo Switch in de vorm van de Jurassic World Aftermath Collection. Werkt de spanning op de Switch net zo goed als op een VR-bril? Wij zochten het voor je uit.

Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen van Jurassic World en voor die van Fallen Kingdom. Je neemt de rol aan van Sam en wordt vergezeld door doktor Amelia Everett. Je bent op een missie om de laboratoria op Isla Nublar te infiltreren, maar het gaat al snel mis. Je helikopter wordt aangevallen door een aantal pterodactylussen en je moet zien te ontsnappen. Je missie blijft overeind en al snel weet je het gebouw te bereiken. Daar staan nog meer dino’s op je te wachten.

Je speelt het spel als Sam, maar hoort vooral Amelia praten. Ze geeft je de nodige aanwijzigingen over wat je moet doen en waar je moet zijn. Het begint allemaal vrij rustig met je weg vinden door het gebouw en het oplossen van de nodige puzzels. Zo moet je bijvoorbeeld op het juiste moment op de juiste knop drukken of aan knoppen draaien om frequenties te synchroniseren. Het zijn allemaal niet al te ingewikkelde puzzels, ware het niet dat je al vrij snel achternagezeten wordt door velociraptors.

Dat is dan ook het grootste onderdeel van dit spel, zorgen dat je niet gepakt wordt. Je zult alles om je heen moeten gebruiken om aan het zicht te ontsnappen. Zo kun je achter obstakels wegduiken, je verstoppen in een soort van wapenkasten of voor een afleiding zorgen. Hoewel het toch nog redelijk spannend was op de Nintendo Switch met een headset op, is het natuurlijk niet hetzelfde als de immersie die je hebt met de Oculus Quest. Ook het feit dat je geen diepte hebt, zorgt ervoor dat je veel minder in de game zit en veel minder angst ervaart.

Jurassic World Aftermath Collection is uiteindelijk geen hele slechte vertaling van een VR-game naar de Nintendo Switch, maar het opgejaagde gevoel dat je hebt in virtual reality is hier bijna niet aanwezig. Het verhaal is best leuk en de puzzels zijn vermakelijk en het zorgt ervoor dat je je wel vermaakt in die zes tot acht uur. Mocht je nu echt een Jurassic Park-fan zijn en geen mogelijkheid hebben om de VR-versie te spelen, dan is het zeker een optie. In alle andere gevallen raden wij je aan om de game te spelen op de Oculus Quest of om te wachten op de PS VR2-versie.