Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Eindhoven mag op dit moment misschien dan nog niet de esports-stad van Nederland zijn, maar het timmert absoluut wel hard aan de weg. Met sinds kort een eigen Esports Center bij Dynamo en natuurlijk de vele evenementen die worden georganiseerd krijgt esports steeds meer een plaatsje in de stad. SintLucas en Dynamo Esports Center voegen hier met City Showdown Eindhoven weer een nieuw evenement aan toe.

Op 14 januari zullen vier steden, waaronder Eindhoven, het tegen elkaar opnemen. De andere steden zijn Breda, Leeuwarden en Rotterdam. Deze finale wordt gespeeld in het Grafisch Lyceum Rotterdam. Voor het zover is, zullen eerst de vier steden zelf hun kwalificatietoernooien houden. In de weekenden van 3 en 4 december en 10 en 11 december zijn deze kwalificaties. De games waarin wordt gespeeld zijn Rocket League, League of Legends en FIFA. 

Het kwalificatietoernooi is voor spelers die werken, wonen of studeren in Eindhoven. Maar de teams mogen voor een klein gedeelte ook van buiten de stad komen. Inschrijven kan via Discord.