Doorgaan naar artikel
iPhone 12 Pro – Refurbished
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De iPhone 12 Pro is een zeer goede keuze wanneer je voor een refurbished toestel gaat. Met dank aan de vele checks van Swappie weet je zeker dat je een goed toestel hebt en mocht er onverhoopt toch een keer iets niet goed zijn, dan heb je gewoon garantie.

Waar smartphones tegenwoordig alleen maar duurder worden, is er gelukkig ook een enorme markt voor refurbished smartphones. De vraag is natuurlijk of dit niet gewoon veredelde tweedehands telefoons zijn, of dat het label refurbished echt iets toevoegt. Met dank aan Swappie hebben we dit recent kunnen testen en hieronder lees je hoe wij dit ervaren hebben.

Wat direct opviel toen we de iPhone 12 Pro binnen kregen, was dat de ervaring niet afdeed voor een nieuwe telefoon. In weliswaar een doosje van Swappie kregen we een telefoon die aanvoelde als nieuw. Sterker nog, de hele ervaring was gelijk aan die van een nieuwe telefoon. Dat komt natuurlijk ook doordat wij kozen voor een toestel in uitstekende staat. We kunnen het niet vergelijken met een van de andere staten, maar verwachten dat dit wel echt een verschil maakt. De staat heel goed is 70 euro goedkoper en redelijk zelfs 100 euro. Redelijk kan echter deuken en diepe krassen bevatten en dat zoeken we natuurlijk niet.

Waar misschien het meest te merken is dat het toestel niet nieuw is, is dat de batterij niet 100 procent is. In ons geval was deze rond de 93%. Gelukkig krijg je de garantie dat de batterij nooit minder dan 80% is, iets wat bij normaal gebruik meer dan voldoende is. Overigens moeten we hier wel bij opmerken dat Apple aanraadt bij minder dan 80% je batterij te vervangen. Dus minder zou sowieso niet goed zijn. En wil je toch een nieuwe batterij dan kan dit voor slechts dertig euro. Het is dus geen enorm bedrag. Overigens kan bij gewoon gebruik een iPhone 12 Pro met een batterij van 80% nog prima een dag mee.

Dat het toestel zo goed is, heeft er vooral mee te maken dat refurbished meer is dan tweedehands. In de eigen fabriek van Swappie worden de toestellen op maar liefst 52 onderdelen gecontroleerd. Alleen zo kun je een toestel krijgen wat voelt als nieuw, maar niet nieuw is doordat de toestellen natuurlijk wel tweedehands worden ingekocht. Tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs zit iets meer dan 100 euro. Het toestel is ondanks de goedkopere prijs, niet heel veel minder van kwaliteit.

Wat ook opviel was de snelle service. De iPhone 12 Pro was binnen enkele minuten besteld en met dank aan de express-levering een dag later al binnen. Wanneer je kiest voor normale levering is het toestel er normaal binnen drie werkdagen. Dit komt doordat het toestel uit Duitsland moet komen.

De iPhone 12 Pro zelf is een goed toestel. Zelfs twee jaar na het verschijnen kan dit toestel nog heel goed mee met zijn tijd. We hebben ter vergelijking een iPhone 14 Pro er naast gelegd en natuurlijk is deze net anders, maar de verschillen waren niet enorm. Vooral op het gebied van de camera en de algehele snelheid zit wat verschil. Nog een voordeel van refurbished is dat het een heel stuk duurzamer is dan iedere keer een nieuw toestel kopen.

De iPhone 12 Pro is een goed toestel wanneer je op zoek bent naar een iPhone, voor veel minder dan de nieuwprijs. Zeker wanneer je een refurbished versie koopt via bijvoorbeeld Swappie, dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. En mocht er dan toch een keer iets niet goed zijn, dan heb je gelukkig gewoon garantie. De laatste aanbiedingen vind je overigens hier.

De vijf Refurbished-mythes volgens Swappie:

  1. Refurbished betekent gebruikt – Een gebruikt toestel is zeker niet altijd goed getest
  2. De batterij doet het niet lang genoeg – Een batterij via Swappie heeft altijd minimaal 80%
  3. Het toestel werkt niet als een nieuwe telefoon – Door de 52 tests weet je zeker dat je kwaliteit koopt
  4. Aangezien het toestel een stuk goedkoper is moeten er wel defecten zijn – Je hebt gewoon garantie op alle onderdelen
  5. De verkopers zijn onbetrouwbaar – Swappie heeft er juist belang bij betrouwbaar te zijn

Voor deze review hebben we een iPhone van Swappie gekregen