Doorgaan naar artikel
Populaire schietspellen die iedere gamer eens gespeeld moet hebben
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Ben jij een fanatieke gamer? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar wat de meest populaire schietspellen zijn. Want ook in 2023 zullen deze jongens zich groot houden in de game wereld. Zo ben je meteen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je samen met vrienden of met collega’s deze games proberen. Ze mogen immers niet in jouw game-arsenaal ontbreken.

1. Fortnite

Misschien wel een van de grootste hits van de afgelopen 5 jaar. De game, ontwikkeld door Epic Games is een survival game waarbij spelers moeten zoeken naar uitrusting en materialen om de nacht te overleven. De Battle Royale game mode is hierin enorm populair en met vernieuwde maps, betere wapens en gadgets krijgt het ieder spel nieuwe wendingen. Ook blijven er nieuwe skins en items vrijkomen waarmee je een van de dikste personages in jouw Fortnite-account hebt.

2. Far Cry

Ontwikkelaar Ubisoft heeft met Far Cry hoge ogen gegooid. De game speelt zich af op een fictief eiland waar een dictator aan de macht staat. Zijn zoon zou opvolger worden, maar jij als guerrillastrijder wil daar een stokje voor steken en de onderdrukking weg te werken. Je komt allerlei personages tegen. Van oudere verzetsstrijders tot de nieuwe generatie vechters. Gave personages en nog betere graphics zorgen voor uren speelplezier van de nieuwe game. Dit allemaal in Far Cry 6 en de strijd om het eiland Yara.

3. Valorant

Valorant is een first-person-shooter die is ontwikkeld en uitgegeven door Riot Games. Twee jaar geleden maakte het zijn debuut. In het spel neem je het in een team van vijf tegen een ander team op. Als agenten beschik je over bijzondere vaardigheden om de anderen te verslaan. Dit wil je ook blijven upgraden met skins voor je wapens zodat jij één van de coolste Valorant-accounts tot je beschikking hebt. Ook zijn er verschillende spelmodi zoals deatchmatch waarbij je het eerste, veertig tegenstanders verslagen moet hebben. Als eerste de veertig aangetikt? Dan ben jij de winnaar van het spel.

4. Call Of Duty: Warzone 2.0

Call of Duty blijft ongekend populair. Modern Warfare 2 scoorde dit jaar al ongelooflijk goed met hun nieuwste versie. De strijd aangaan met anderen. Nieuwe gebieden, terreinen verkennen of de strijd aangaan in een helikopter, de opties zijn eindeloos wat dit spel zo gaaf maakt. Zorg voor de beste wapens en versla je concurrenten. Zo ben jij ze zeker een stapje voor bij ieder gevecht.