Doorgaan naar artikel
CES23: Asus ROG Rapture GT-BE98-gamingrouter onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De Consumer Electronics Show voor 2023 gaat weer van start en dat houdt in dat veel fabrikanten hun nieuwste elektronica presenteert. Zo kwam Asus met de ROG Rapture GT-BE98-gamingrouter. De router beschikt over diverse features voor de gamers onder ons.

De Asus ROG GT-BE98 is de nieuwste gamingrouter in haar assortiment. Het netwerkapparaat werd uit de doeken gedaan tijdens het evenement en zou naar eigen zeggen de eerste gamingrouter zijn die quad-band met wifi 7 ondersteunt. De aanwezige 4K QAM zorgt voor een verhoging van de bandbreedte en kan er snelheden tot wel 25.000 Mbps worden behaald.

De ROG GT-BE98 is onder andere voorzien van Multi-Link Operation waardoor meerdere banden en kanalen gebruikt kunnen worden om de bandbreedte te optimaliseren. Het imposante apparaat is voorzien van maar liefst acht externe antennes die voor een sterk en stabiel draadloos netwerk moeten zorgen middels de 6Ghz ondersteuning. Naast de draadloze functionaliteiten is de router ook voorzien van één wan-poort van 10Gbps, twee 10 GbE en vier standaard gigabitpoorten aanwezig. Ook zijn er twee USB-poorten aanwezig voor externe apparaten. Het krachtige apparaat is voorzien van 256MB flashopslage en 2GB DDR4-geheugen.

Wat het prijskaartje van deze gamingrouter is, is helaas niet bekend. Er is wel al aangegeven dat het apparaat in het eerste kwartaal van dit jaar in de winkels ligt.