Doorgaan naar artikel
CES23: Nieuwe OnePlus 11 aangekondigd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het Chinese bedrijf heeft haar nieuwste vlaggenschip aangekondigd, namelijk de OnePlus 11. De smartphone is voorzien van flinke specificaties en zal ook in Europa verschijnen.

De OnePlus 11 zal net als eerdere modellen eerst in China worden uitgebracht, maar zal in februari ook in Europa leverbaar zijn. Het toestel is voorzien van een 6,7-inch OLED-scherm met een resolutie van 3216×1440 pixels en een verversing van 120Hz. Het zou hierbij ook gaan om een LTPO 3.0-scherm waardoor er automatisch geschakeld kan worden naar een lagere verversingsnelheid om bijvoorbeeld enkel de tijd weer te geven als een always-on-display en is daardoor energiebesparend.

Onder de motorkap is een Snapdragon 8 Gen 2-processor aanwezig die wordt ondersteund door 12GB of 16GB Lpddr5x-geheugen. Er is daarbij ook keuze uit 256GB of 512GB UFS 4.0-opslag. Het camera-eiland bestaat uit een hoofdcamera van 50 megapixel, een ultragroothoeklens en een telelens.

Wat de exacte releaqsedatum in Europa zal zijn is helaas nog niet bekend evenals de prijs. De Chinese prijs is omgerekend €550,-, maar deze zal in Europa wel iets hoger uitvallen.