Doorgaan naar artikel
CES23: nieuwe LG SC9 en SE6-soundbar ondersteunen Dolby Atmos
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het CES 2023 heeft LG alvast twee nieuwe soundbars uit de doeken gedaan. Het gaat hier om de LG SC9 en SE6 en beide zouden onder andere Dolby Atmos ondersteunen.

Beide modellen zitten behoorlijk vol snufjes als het gaat om audio-ervaring. Zo ondersteunen ze beide diverse audiotechnologie√ęn zoals Dolby Atmos, en DTS:X. Door middel van HDMI 2.1 is de zogeheten passthrough te gebruiken met een variabele verversingssnelheid van 4K/120Hz.

Voor een betere geluidservaring zouden beide soundbars ook zijn voorzien van AI Room Calibration+ waarmee de ruimte geanalyseerd kan worden waarin de soundbar staat. Na de analyse wordt het geluid hierop aangepast voor de beste beleving. Daarnaast zorgt de feature Sound Pro ervoor dat er gedetecteerd kan worden of er een film gekeken wordt of dat er muziek wordt afgespeeld. Hier worden dan de meest optimale instellingen op toegepast voor de beste ervaring.

Het grote verschil tussen beide modellen is volgens de fabrikant dat de LG SE6 meer geschikt is voor wat kleinere ruimtes en daar is het compactere model ook op ontwikkeld.

Helaas is er nog geen prijs of leverdatum bekend. Deze zullen vermoedelijk snel worden vrijgegeven.