Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het CES worden veel nieuwe producten onthuld. De nieuwe Asus ROG Swift Pro PG248QP-monitor is daar een goed voorbeeld van en beschikt over een erg hoge verversingssnelheid.

Bij gamingmonitoren is de verversingssnelheid een van de punten waar naar gekeken wordt. Hoe hoger de snelheid, hoe beter het vaak is, althans dit geldt voor veel Esports-gamers zo. Asus is samen met Nvidia aan de slag gegaan om een nieuwe monitor te ontwikkelen. Ze hebben in de Asus ROG Swift Pro PG248QP het zogenaamde Esports TN-paneel (E-TN) verwerkt waarbij de verversingssnelheid tot wel 540Hz overklokt is. Dit is vooralsnog de hoogste snelheid in een monitor, maar het zal ongetwijfeld niet bij dit model blijven.

De monitor is ook voorzien van de G-Sync-processor van Nvidia en er kan middels de Reflex Analyzer de latency gemeten worden. De smalle inschuifbare voet neemt weinig ruimte in beslag en biedt vooral de mogelijkheid om dicht op het scherm te kunnen zitten zonder dat deze in de weg zit. De ROG Swift Pro PG248QP is een 24,1-inch monitor met een resolutie van 1920×1080.

De monitor wordt ergens in het eerste kwartaal uitgebracht, maar helaas is er nog geen prijs bekendgemaakt.