Doorgaan naar artikel
CES23: Nieuwe generatie Razer Blades uit de doeken gedaan
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Razer heeft enkele nieuwe producten getoond tijdens de Consumers Electronics Show. Zo hebben ze onder andere een nieuwe generatie Razer Blades onthuld in haar laptop assortiment.

De nieuwe Razer Blade 16 en Razer Blade 18 zijn beide voorzien van de nieuwste 13e generatie Intel Core i9 HX-processor. Verder zijn beide modellen voorzien van NVIDIA’s nieuwste generatie RTX 40-serie videokaarten die tot 175W TGP draaien en tot DDR5 5600MHz geheugen te upgraden is.

De Blade 16 is voorzien van een aluminium behuizing en deze is erg compact wat de draagbaarheid vergroot. De Razer Blade 16 maakt gebruik van ’s werelds eerste 16-inch HDR dual-mode mini-LED display. Dit scherm heeft een piekhelderheid van 1000 nits en een reactietijd van minder dan 3ms. Het belangrijkste kenmerk van dit scherm is de dubbele native modus, waardoor naadloos kan worden gekozen tussen de Creator- en Gamer-modus. De Creator-modus biedt een scherpe UHD+ native resolutie met een verversingssnelheid van 120Hz, waarbij de Gamer-modus een verversingssnelheid van 240Hz biedt in native FHD+.

De Blade 18 heeft het grootste scherm tot nu toe, namelijk een 18-inch QHD+ scherm met een verversingssnelheid van 240Hz. Het display moet zorgen voor natuurgetrouwe kleuren, hoge resolutie en snelle respons. Daarnaast is de Blade 18 voorzien van een 5MP camera, THX spatial audio met 6 speakers, upgradebare componenten en een ruime keuze aan poorten.

Beide modellen zijn vanaf het eerste kwartaal beschikbaar en kennen een vanaf prijs van $2.699,99 voor de Blade 16 en $2.899,99 voor de Blade 18.