Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Apple heeft nieuwe hardware uit de doeken gedaan en dit keer gaat het niet om een nieuwe iPhone of Apple Watch, maar om nieuwe MacBook Pro-modellen. Het gaat hier om 14- en 16-inch-uitvoeringen en ze zijn voorzien van Apple’s nieuwste en snelste chips.

Dat betekent dat ze zijn voorzien van een M2 Pro of M2 Max-chip. Dit is volgens de fabrikant de krachtigste en energiezuinigste chip op dit moment. Omdat de chips zo energiezuinig zijn beschikken deze nieuwe modellen over een accuduur van wel 22 uur.

De nieuwe MacBook Pro-modellen ondersteunen ook WiFi 6E wat resulteert in een draadloze internetverbinding die tot wel twee keer sneller is dan het voorgaande protocol. Ook is er ondersteuning voor monitoren met een 8K-resolutie door de opgewaardeerde HDMI-aansluiting. Verder treffen we onder de motorkap tot wel 96GB aan werkgeheugen aan die samen met de M2-chips het zware werk verrichten. De M2 Pro-chip is voorzien van een 10 of 12 core-processor, De M2 Max is overigens voorzien van een nog krachtigere GPU met tot wel 38 cores. Ideaal voor bijzonder zware workloads en 3D-werkzaamheden.

De nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro-modellen zijn direct te bestellen voor de startprijs van €2449,-. De eerste levering zal vanaf 24 januari zijn.