Doorgaan naar artikel
Hardcore-modus in Call of Duty: Modern Warfare II komt terug
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De meest recente shooter in de franchise is alweer enkele maanden oud en wordt volop gespeeld. In diverse modi kunnen spelers het online tegen elkaar opnemen in het nieuwe DMZ, de battle royale Warzone II of simpelweg in de muliplayer van Modern Warfare II. Met de komst van het tweede seizoen worden er weer enkele nieuwe features toegevoegd, waaronder de hardcore-modus.

De hardcore-modus was in eerdere CoD-games al aanwezig, maar niet in Modern Warfare II. Zoals de naam het al een beetje weggeeft is deze modus een stuk moeilijker dan de normale modus. Zo hebben spelers minder levenspunten en gaan ze daarom ook eerder dood. Er is ook een vrij minimale HUD aanwezig, waardoor je niet snel kunt zien hoeveel kogels je nog hebt of waar spelers zich bevinden op de minimap. Daarnaast zal er ook “friendly fire” actief zijn, wat inhoudt dat je je eigen teamspelers kunt neerschieten, wat je uiteraard wilt voorkomen.

De ontwikkelstudio heeft voor het tweede seizoen nog veel meer in petto voor de diverse online-modi van de game. Zo zal er bijvoorbeeld in Warzone 2 een kleinere extra map worden toegevoegd met een Resurgence-modus. Hiermee hoeven spelers niet eerst naar de Gulag voor een poging om terug te keren naar de game, maar dient er minimaal één teamlid nog in leven te zijn voordat de timer verlopen is. Ook de Gulag zou worden veranderen naar een 1-tegen-1-spelvorm in tegenstelling tot de 2 vs 2 met Juggernaut zoals het nu is.

Aan het hoofdspel van Modern Warfare II worden extra maps en wapens toegevoegd met het aankomende seizoen dat op 15 februari van start gaat.