Doorgaan naar artikel
Minecraft Legends-multiplayer uitgelicht in Xbox Developer Direct
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

In een klein online evenement genaamd Developer Direct maken Xbox en Bethesda details bekend over aankomende games. Zo kwamen ook ontwikkelaars Mojang en Blackbird Interactive aan het woord om de Minecraft Legends-multiplayer uit te lichten. Naast de singleplayer-modus waarin je de strijd aangaat tegen een groot leger Piglin in tactische en actievolle gevechten, kun je het in de multiplayer-modus met vrienden opnemen tegen andere spelers.

De bedoeling van de modus is om de basis van de vijand te vernietigen, terwijl je jouw eigen kasteel opbouwt en monsters verzamelt om te gebruiken in de strijd. Voor alle bouwwerken zijn wel grondstoffen nodig, dus die zullen ook verzameld moeten worden. Hierdoor heb je ieder potje iets anders te doen, of kun je je juist specialiseren in een bepaalde rol. Dit in combinatie met procedureel gegenereerde wereld zorgen voor een hoop variatie en dus hopelijk ook een leuke gamemodus.

Hieronder zie je alle details over de Minecraft Legends-multiplayer. De geplande releasedatum is 18 april, dus we kunnen al vrij snel zelf aan de slag met de modus.