Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Het is alweer 11 dagen geleden gebeurd, maar wel meer mensen zullen het gemist hebben: zonder al te veel bombarie is namelijk een Age of Wonders 4-trailer uit de doeken gedaan die dan ook onthuld heeft dat de game bestaat. Niet alleen dat, maar hij komt al vrij snel uit: 2 mei 2023 kunnen we ermee aan de slag.

Mocht je Age of Wonders niet kennen, dan is dat niet heel gek. Het is een strategieserie en daarmee redelijk niche, maar waar Guerilla met Horizon en Killzone op het gebied van consoles Nederlands trots is, is Triumph Studios dat op pc met Age of Wonders.

Age of Wonders 4 is een zogeheten 4X game, wat staat voor Explore, Expand, Exploit, Exterminate. In zulke spellen is er meestal een grote wereldkaart opgedeeld in vakjes en is het zaak om je koninkrijk via verschillende middelen uit te breiden. Een van de bekendere reeksen in het genre is Civilization, maar op het gebied van fantasy is Age of Wonders een grote speler. Mocht je meer over de game willen leren, dan vind je onderaan deze pagina de hele revealshow terug.

Fans van strategie zullen daarom op 3 mei zeer tevreden zijn, want dan is de game speelbaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.