Doorgaan naar artikel
Theathrythm Final Bar Line
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De demo van Theathrythm Final Bar Line is niets spectaculairs, maar de game lijkt een leuke bezigheid te worden voor fans van Final Fantasy.

Vanaf 16 februari ligt Theathrythm Final Bar Line in de winkels voor Nintendo Switch en PlayStation 4, waardoor de game ook beschikbaar is voor PlayStation 5-eigenaren via Backwards Compatibility. Wij zijn met de demo aan de slag gegaan om te kijken of het muzikale avontuur de moeite waard gaat zijn.

Theathrythm Final Bar Line is een muziekspel dat volledig in het teken staat van Final Fantasy. De reeks heeft ongelooflijk bijzondere muziek, in eerste instantie door Nobuo Uematsu en later zijn er ook andere, fantastische componisten aan de serie gaan werken. De volledige game zal 385 nummers bezitten, wat een gigantische hoeveelheid is. In de demo kan je alvast met dertig nummers van een paar titels aan de slag om in de sfeer te komen.

Theathrythm Final Bar Line demo gameplay

In Theathrythm komen rondjes op je af en je kan simpelweg op een knop drukken, op het juiste moment uiteraard, om de noot te spelen. Verder heb je nog speciale noten waarvoor je bijvoorbeeld de knop ingedrukt moet houden, met je stick een bepaalde richting op moet, of een combinatie van de twee. Het is simpel genoeg, maar op hogere moeilijkheidsgraden en bij snellere nummers kan dit ongelooflijk lastig worden. Natuurlijk kan je het ook lekker makkelijk houden als je gewoon van de muziek wilt genieten.

Als je aan een nummer begint, kan je in echte Final Fantasy-stijl je team samenstellen. Dit zijn allerlei personages van de verschillende games en dit zullen, verwachten we, geen al te gewichtige keuzes worden. Voor sommige liedjes zal je misschien wat meer nadruk op defensieve personages willen leggen of een bepaald type magie bij je hebben, maar verwacht geen strategische breinbrekers.

Theathrythm Final Bar Line demo gameplay 2

De gameplay zit prima in elkaar, maar natuurlijk draait een groot deel van het spel om het vieren van Final Fantasy en dat is erg aardig gedaan. Je kan een deel kiezen om te doorlopen en vervolgens kan je op volgorde een aantal nummers spelen, met personages uit dat deel of juist met volledig andere helden. Klassieker na klassieker komt langs en dat is een genot. Ook is tof dat je zelf lijkt te kunnen gaan kiezen, althans in de demo, in welke volgorde je de delen doet. Heb je dus niet zoveel met de allereerste Final Fantasy, dan word je niet gedwongen die helemaal door te spelen voordat je aan een andere kan beginnen.

De demo van Theathrythm Final Bar Line heeft een positieve indruk op ons achter gelaten. Het is niets bijzonders, maar lijkt een leuke uitlaatklep te worden voor fans van Final Fantasy om gewoon af en toe een paar liedjes te spelen. Ook benieuwd geworden? Je kan de demo gratis halen op PS4/5 of Nintendo Switch.