Doorgaan naar artikel
FRITZ!Box 6850 5G
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Heb je geen goed bekabeld internet, maar wel een stabiele 5G-verbinding! Dan is de FRITZ!Box 6850 5G-router echt een alternatief om toch stabiel en comfortabel te internetten.

Een wereld zonder internet kunnen we ons tegenwoordig steeds minder goed voorstellen. Zeker sinds we 5G hebben als mobiele verbinding is het bijna ondenkbaar in Nederland dat je geen bereik hebt. Toch gebeurd het op vakanties en vakantieparken nog weleens dat er geen of slechte wifi is. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende alternatieven in de vorm van bijvoorbeeld de FRITZ!Box 6850 5G-router. Maar is dit wel echt een alternatief?

In het land der blinden is de eenoog koning. Deze uitspraak is redelijk van toepassing op de FRITZ!Box 6850 5G. Er zijn, ook een paar jaar na de introductie van 5G, nog maar altijd weinig 5G-routers beschikbaar. Dat is misschien wel gelijk het grootste pluspunt van deze router. Alhoewel 5G nog gebruik maakt van de 4G-technologie en dus nog sterk verbeterd kan worden, is het wel stabieler. Ieder voordeel heeft ook een nadeel. Een 4G-router is flink goedkoper dan deze 5G-router. Een verschil van nog altijd ongeveer 300 euro met een vergelijkbare versie van FRITZ!. Dit komt voornamelijk door de flink duurdere technologie en kan de fabrikant amper kwalijk genomen worden.

Foto: FRITZ!

De ontvangst van de FRITZ!Box 6850 5G is ronduit goed. Wanneer er een normale 5G-verbinding is, dan is er goed gebruik van te maken. Streamen of internetten kan prima. Gamen is altijd af te raden. Niet alleen is de FRITZ!Box 6850 5G hier niet voor gemaakt, maar vooral is er extra vertraging. Alleen wanneer je niet competitief speelt kun je een gokje wagen.

Waar FRITZ!Box natuurlijk om bekend staat is het gebruikersgemak. Dit is ook terug te vinden bij de FRITZ!Box 6850 5G. De installatie wordt gedaan middels een aantal stappen die voor de meeste gebruikers goed en simpel te volgen zijn en voor je het weet is de verbinding live. Daarnaast zijn de bekendere functies van FRITZ!boxen ook in dit exemplaar te vinden. Hij kan dienen als basisstation voor je telefonie, gebruikt worden als hub voor je smart-apparaten en heeft de bekende mesh-functies. Tevens kun je door op de USB-poort een externe SSD of -HDD aan te sluiten netwerkopslag creëren.

Mocht je dus op zoek zijn naar een een goede en makkelijk te gebruiken 5G-router dan is de FRITZ!Box 6850 5G precies wat je zoekt!