Doorgaan naar artikel
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Old School RuneScape, de iconische MMORPG die enkel nieuwe content uitbrengt waarop door fans is gestemd, viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Dit wordt gevierd met een in-game-evenement die spelers meeneemt op een avontuur vol nostalgische traktaties. Dit tijdelijke evenement, waarmee spelers exclusieve cosmetische beloningen kunnen ontgrendelen, is beschikbaar van 22 februari tot 15 maart voor zowel gratis als betalende spelers.

Om een tien jaar aan Old School RuneScape te vieren, nemen spelers het tegen het elkaar op in een zogenaamde ‘Cake Off’. Het evenement start met een rondleiding door het magische land Gielinor, waarbij spelers de rol van een koksassistent vervullen. Tijdens de rondleiding maken meerdere iconische personages en locaties hun opwachting, waaronder de “Lumbridge Goblins,” de “Wizard of Wizard’s Tower” en nog veel meer.

Spelers die het evenement voltooien, krijgen een heleboel speciale beloningen. Denk hierbij aan een hoed van een taart (compleet met aangekoekt glazuur), ‘Dragon Candle’-wapen, stijlvolle zilveren feestmuts, verjaardagsballonnen, twee halve kannen wijn, en knuffeldieren in de vorm van Jad, een zwerfhond en een kabouterkind. Er wordt ook een nieuwe lading met cosmetische items toegevoegd aan de game, waaronder een cape, trui met OSRS-logo, rugzak in de vorm van een kabouterkind, en pantoffels in de vorm van Bob de kat en Jad.

Vorige maand is het Old School RuneScape-team voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van de game begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe skill, die naar verwachting later dit jaar wordt gelanceerd.

Old School Runescape is verkrijgbaar voor pc en mobiel (Android en IOS).