Doorgaan naar artikel
Resident Evil 4-demo is nu beschikbaar
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Op de volledige remake moeten we nog heel even wachten, die verschijnt namelijk op 24 maart. Wel kun je alvast even proeven van de game door de Resident Evil 4-demo te spelen die vanaf nu beschikbaar is. In de demo speel je een aangepaste versie van de introductie van de game, waarbij je het beroemde dorp voor het eerst betreedt en je overvallen wordt door een flink aantal Ganados. Het geeft je in ieder geval een goed beeld van de verbeterde gameplay en de prachtige graphics. De demo is onbeperkt te spelen en zal dus niet na verloop uit de digitale stores verdwijnen.

In Resident Evil 4 moet je als Leon Kennedy op het Spaanse platteland op zoek naar de gekidnapte dochter van de Amerikaanse president. Daar maak je kennis met een mysterieus gezelschap dat je allesbehalve welkom heet. De remake is een volledige herziening van misschien wel het meest iconische deel uit de Resident Evil-serie.

Naast de demo heeft Capcom ook een prequel-game online gezet, waarbij je onderzoek doet naar de locatie van de dochter van de president. Die game is hier te spelen.